De’Xandra Menerima Anugerah Terbaik Dalam Industri Wangian

Tahniah De’xandra!

Walaupun dexandra diperkenalkan ke pasaran tidak lama (pada tahun 2015), tetapi ia telah mendapat sambutan yang hangat. Pada tahun yang sama, ia telah mendapat anugerah cemerlang dan ini membuktikan bahawa jenama wangian ini telah dapat diterima oleh orang ramai.

Dalam Selangor Excellence Business Awards 2015, DeXandra telah dinobatkan sebagai
THE BEST INDUSTRY CLASS SECTOR IN FRAGRANCE & LUXURIOUS PERFUMES.

anugerah dexandra

Untuk mendapat pengiktirafan ini bukannya mudah, tetapi ia telah menunjukkan syarikat dexandra adalah satu syarikat yang baik dari pelbagai aspek i.e. produk, khidmat terhadap pelanggan, komitmen terhadap penghantaran produk, kepuasan pengguna, dsb.

Setakat ini, jualan dexandra terus meningkat setiap bulan, dan ia juga telah mendapat liputan dari media dan majalah tempatan.

Dexandra Dapat Perhatian Dari Akbar dan Majalah Tempatan

De’Xandra mendapat perhatian Metro Harian. Berita ini disiarkan dalam kolum bisnes apabila syarikat berjaya meraih jualan tertinggi pada Oktober 2015:

  • 75,000 unit minyak wangi dexandra dijual dalam masa satu bulan sahaja. Angka ini terus meningkat setiap bulan.
  • Jana hasil RM4.5 juta dalam sebulan (Oktober 2015)
  • Sasaran 2016 ialah 200,000 unit dijual setiap bulan.

Jadi, 75,000 sebulan itu bukannya angka sebarangan! Dexandra dilancarkan pada bulan Mac 2015 dan telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Ini membuktikan dexandra telah semakin dikenali dan boleh diterima oleh masyarakat di negara ini. Malah, ia telah menjadi perfume pilihan dengan ciri ketahanannya sehingga 8 jam jika spray di nadi.

Gambar di bawah menunjukan kehebatan wangian dexandra:

dexandra catat jualan tertinggi

Klik di sini untuk melihat produk-produk Dexandra!

 

Selain itu, Dexandra juga mendapat perhatian Kosmo. Sememangnya dexandra mempunyai ciri-ciri keunikannya yang tersendiri dan baunya standing dengan wangian antarabangsa yang lain.

inspirasi haruman dexandra kosmo

Dexandra Inspirasi Wangian Antarabangsa!

Di sebaliknya, kewujudan dexandra telah membantu ramai rakyat di negara ini mendapat pendapatan sampingan. Anda juga boleh menjadi ejen dexandra terutamanya suri rumahtangga yang selalu berkongsi pengalaman dengan jiran dan rakan tetanga. Pengguna akan berterima kasih kepada anda kerana anda telah memperkenalkan satu perfume baru yang tahan lama dengan harga yang berpatutan.

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions

1.) Berapa harga pasaran De’Xandra?

  • [Semenanjung Malaysia] 1 botol RM 65.00; 2 botol RM 120.00;
  • [Sabah dan Sarawak] 1 botol RM 70.00; 2 botol RM 130.00;
  • [Singapore] 1 botol $ 24.00;
  • [Brunei] 1 botol BND 24.00.

Harga di atas tidak termasuk kos penghantaran (postage). Kos penghantaran bergantung kepada alamat anda dan biasanya kurang dari RM10 untuk 2 botol.

 

2.) Berapa kandungan sebotol (ml) & berapa lama penggunaan 1 botol dexandra?

Kandungannya ialah 35ml dan kegunaan / botol mengikut pengguna. Ia mengikut kekerapan anda spray, jika spray 2 kali setiap penggunaan, ia boleh bertahan dalam 2-3 bulan, dan jika spray 5-6 kali dalam sebulan habis. Biasanya setiap penggunaan spray 2-3 kali cukup.

 

3.) Betulkah perfumes ini sangat tahan lama seperti dalam TESTIMONI?

Ya, semua testimoni yang kami dapat bukan rekaan semata-mata, ia ialah feedback yang kami terima dari pengguna sendiri. Ketahanan juga bergantung pada tempat yang di spray, jika di nadi boleh kekal 8 jam, dan jika di baju/tudung ramai yang mengatakan 2-5 hari masih lagi berbau.

CIRI utama yang ada pada perfumes De’Xandra yang menjadi kegilaan ramai ialah dari segi KETAHANANNYA.

 

4.) Adakah perfume ini boleh dibawa SOLAT kerana ia mengandungi ALKOHOL?

Ya, ia boleh dibawa solat seperti artikel di bawah yang ditulis dari jabatan Agama. Alkohol yang kami gunakan selamat dan ia adalah alkohol dari ekstrak TEBU.

dexandra boleh dibawa bersolat

 

5.) Saya dapati beberapa perfumes yang MIRIP DEXANDRA tetapi jenama berlainan dan harga lebih murah. Apa perbezaan De’Xandra dengan jenama lain?

Kami menjanjikan KUALITI – produk berkualiti tinggi terutama pada pati perfumes kerana pati perfumes juga mempunyai beberapa tingkatan kualiti dan SERVIS PENGHANTARAN yang cepat dan harga yang berpatutan dapat diterima oleh semua rakyat di negara ini.

Perbezaan utama DE’XANDRA dengan perfumes jenama lain adalah dari ketahanan wangiannya. Banyak feedback yang kami terima “HARGA PERFUME TERLALU MURAH COMPARE PADA KUALITI”. Jika anda memilih untuk mempunyai perfumes yang tahan lama, pilihlah kami!

 

6.) Adakah perfumes ini MIRIP 100% ORIGINAL dan setanding ORIGINAL PERFUMES ANTARABANGSA?

Tidak menjanjikan ia 100% mirip tetapi ia lebih baik dari segi ketahanannya. De’Xandra hanya perlu di spray 2-3 kali sahaja kerana kekuatan baunya lebih kuat tetapi lama-kelamaan baunya semakin lembut, mirip dan tahan. Cuba dulu perfumes DE’XANDRA!

 

7.) Bagaimana saya nak buat sebarang aduan / masalah?

Anda boleh telefon/whatsapp atau emel kami. Maklumat lanjut boleh didapati di muka Contact us.

 

8.) Bolehkah Dexandra diborong? Di mana saya boleh dapat perfume ini?

Kami tidak menerima harga borong, dan anda boleh mendapatkan perfumes ini dari stokis, dropshipper atau ejen-ejen kami yang sedia ada (secara online atau offline). Ejen-ejen kami ada pada setiap negeri dan bergerak secara aktif dan ada yang membuka laman web dan guna facebook untuk menjual produk dexandra.

Anda juga boleh mendapatkan De’xandra dari laman web ini.

DAPATKAN WANGIAN ISTIMEWA ANDA DI SINI!

Testimoni dari Pengguna Perfume De’Xandra

review starDexandra menerima banyak testimoni atau user reviews dari semua lapisan masyarakat di Malaysia. Kebanyakan pengguna berpuas hati dengan haruman-haruman yang dikeluarkan oleh dexandra.

Sebenarnya, setakat ini daripada 261 pengguna yang menulis reviews di FB page; dexandra mendapat 4.8 daripada jumlah 5 bintang. Daripada ini, sejumlah 230 pengguna yang memberi wangian ini 5 bintang. Ini telah membuktikan minyak wangi ini sememangnya baik dan digemari ramai.

Berikut adalah beberapa pengguna yang berkongsi pengalaman mereka menggunakan dexandra:

“Sebelum kenal Dexandra memang tak pakai perfume. Sebab harga mahal. Bila kawan kenalkan, rasa dah jatuh cinta dengan produk ni. Sampai rasa, kalau x spray sehari. Tak sempurna hidup . Sanggup patah balik untuk ambik Dexandra je. Sekarang ada 13 koleksi peribadi Dexandra untuk pakai sendiri. Tq Dexandra.”

Wan Muhammad Ehsan,
Kuala Lumpur.

 

“Suami sy sorg chef dan hri2 bdn berbau asap masakan dan buat sy pening.. Manakala sy plk sorg yg anti bau wangian perfume…x kira perfume mhal atau murah…cium je bau perfume,automatik dunia sy terasa gelap gelita… sy pnh dikelilingi perfume sbb msa tu msuk kdai perfume,x smpai 5 minit muka sy jd merah dan pening2…Tapi disebabkn minat dlm bidang on9 selling….Sy try jual perfume dexandra…org pertama yg sy recommend adalh hubby sy dan dia jd my dexandra model…sbb mlm2 blik krja,bdn dia berbau mkanan…First perfume dexandra yg dia try Red Polo…And its awesome…Bau msakan yg slalu melekat pd bdan hubby sy tlh tertimbus dek bau perfume dexandra Red Polo…

Saya plk first cium bau red polo mmg sy tkut pening…but unfortunately baunya yg non alcohol buat sy jtuh cinta dgn dexandra Sy lgsung x pening…dan yg plg bestnya dexandra make me fall in love with it!!!And now sy bkn shja penjual malah pengguna tegar perfume dexandra..And my favourite is dexandra Chloe..Its smell good and make me fresh all day long..”

~ Angel Billy Joash 

 

“Saya memang peminat perfume, beli yang ori harga mak ai, …sayang nk sembur, bau pulak sama je tiap-tiap hari, pssstt….saya suka bau yang berlainan setiap hari, ikut mood la katakan. Mula cari alternatif lain, try pulak perfume gred AAA, tapi tak memuaskan hati, tak long lasting…ermmm…bila Dexandra diperkenalkan di pasaran agak ragu² juga…macam² persoalan timbul, okay ke? Wangi ke? Tahan lama ke? Tapi bila saya start pakai MEMANG TERBAIK, dah tak beli yang ori, nak buat apa kalau Dexandra pn mempunyai kualiti setanding ori, hrga jauh lebih murah….skg saya sndiri ada 11 botol jenis wangian Dexandra yg berlainan hehehe”

~ Nor Fadhlina Hassim, 

Bangi, Selangor.

 

“kali pertama cuba terus fall in love , first love fresh blossom dkny and miracle by lancome , sangat wangi , sangat wangi dan sangat mengujakan .. tiap2 hari nak sembur…”

Dian Lee, Human Resource Personnel
Pahang.

Klik di Sini Untuk Menempah De’Xandra Sekarang!

apa kata mereka

Sekiranya anda ingin membaca testimoni dari pengguna-pengguna lain, klik disini.

Membeli Perfume De’Xandra? Tiga Cara Bayaran

Harus diingatkan bahawa kami tidak menerima pelanggan yang walk-in. Anda mesti melanggan dari laman web dan kami akan mengirim barang ke rumah anda. Sekiranya anda berminat dengan perfume wangian kami, anda boleh terus membuat tempahan melalui salah SATU cara berikut:

  1. Bank-in cash

Caranya:

i.) Anda pergi ke mana-mana cawangan Maybank yang berdekatan, bank-in atau transfer cash ke akaun kami mengikut jadual di bawah.

Maybank account name & no: SMARTPOINT TRADING 561211003947

Alamat dikirimHarga De’XandraPostage & ProcessingJumlah dibayar
Semenanjung M’siaSebotol – RM 65RM 8RM 73.00
Semenanjung M’siaDua botol – RM 120RM 8RM 128.00
Sabah & SarawakSebotol – RM 70RM 10RM 80.00
Sabah & SarawakDua botol – RM 130RM 10RM 140.00

Contoh 1: Alamat anda berada di Sarawak dan anda ingin membeli 2 botol, bank-in RM140.

Contoh 2: Alamat anda berada di Perak dan anda ingin membeli sebotol, bank-in RM73.

ii.) Ambil gambar resit (bank-in) dan Whatsapp/SMS resit ke tel no: 011-1056 1383 bersama nama dan alamat penuh (dilarang guna P. O. Box) untuk tujuan penghantaran produk anda.

iii.) Kami akan mengesahkan dengan anda mana satu jenis wangian yang anda ingin beli dan produk akan dihantar kepada anda.

 

  1. Online transfer

Caranya:

i.) Kepada yang telah berdaftar e-banking di bank masing-masing, login ke laman web bank anda (contoh: www.maybank2u.com.my) dan buat online transfer cash kepada akaun kami mengikut jadual di bawah.

Maybank account name & no: SMARTPOINT TRADING 561211003947

Alamat dikirimHarga De’XandraPostage & ProcessingJumlah dibayar
Semenanjung M’siaSebotol – RM 65RM 8RM 73.00
Semenanjung M’siaDua botol – RM 120RM 8RM 128.00
Sabah & SarawakSebotol – RM 70RM 10RM 80.00
Sabah & SarawakDua botol – RM 130RM 10RM 140.00

ii.) Setelah transfer berjaya, ambil gambar (capture screen) pada komputer atau phone (yang menunjukkan transfer successful) dengan smart phone anda dan Whatsapp/SMS screen yang dicapture, nama dan alamat penuh (dilarang guna P. O. Box) ke tel no: 011-1056 1383.

iii.) Kami akan mengesahkan dengan anda mana satu jenis wangian yang anda ingin beli dan produk akan dihantar kepada anda.

 

  1. Kad kredit, kad debit atau Paypal (online payment gateway)

Caranya:

i.) Klik di sini untuk memulakan tempahan anda. Anda akan dibawa ke muka baru.

ii.) Setelah memilih perfumes yang anda ingin beli, pilih ‘Shipping’ option dan klik ‘PROCEED TO CHECKOUT‘ button.

iii.) Anda dibawa ke muka baru dan isi semua maklumat anda dengan betul termasuk alamat yang akan digunakan untuk penghantaran produk.

iv.) Semak lagi pembelian produk anda dan klik/pilih ‘Paypal’ sebagai cara pembayaran anda. Klik pada ‘PLACE ORDER‘ button dan anda akan redirect pergi ke paypal payment page. [Sekiranya anda ada akaun paypal, anda boleh login dan terus membuat bayaran. Kalau tidak ikut langkah berikut]

v.) Klik pada ‘Pay with Debit or Credit Card‘ button. Isikan semua maklumat dengan lengkap dan pilih ‘No, I don’t want an account now.‘ Lepas itu, klik pada ‘Pay Now‘ button. Anda mungkin diminta oleh pihak bank kad anda untuk masukan kod pengesahan. Pembayaran selesai.

vi.) Untuk mempercepatkan pemprosesan, Whatsapp/SMS kami yang kamu telah membuat bayaran secara online. Sila hantar nama dan alamat penuh (dilarang guna P. O. Box) anda ke tel no: 011-1056 1383.

vii.) Kami akan mengesahkan dengan anda lagi mana satu jenis wangian yang anda ingin beli dan produk akan dihantar kepada anda.

Perhatian: Kami TIDAK menerima pelanggan yang walk-in, semua tempahan harus dibuat melalui laman web mengunnakan salah satu cara diatas. Setelah menempah di laman web, anda boleh walk-in untuk mengambil wangian yang ditempah. Kalau tidak, kami akan menghantar tempahan anda melalui poslaju.

Kelebihan membuat tempahan secara online:

  • Jimat masa
  • Perfume dihantar terus ke alamat yang anda tulis semasa tempahan
  • Pengeposan yang selamat melalui Poslaju dan anda boleh terus menghubungi poslaju di talian 1300-300-300 untuk mengetahui status penghantaran.
  • Penghantaran yang cepat (biasanya satu hari sampai di Semenanjung; dua hari bekerja ke Sabah & Sarawak dan 4 hari bekerja untuk Brunei dan Singapore)
  • Klik di sini untuk memulakan tempahan anda.

Nota: Kami bercuti dari pengeposan pada hari JUMAAT minggu pertama, SABTU, AHAD dan PUBLIC HOLIDAY.